ATELIER

VAN

Distinguished by researching and developing primarily for the sake of radical innovation and enjoyment.

ASSELDONK

Distinguished by researching and developing primarily for the sake of radical innovation and enjoyment.

Scroll

Jobs

Always scouting for talent.
Contact us and share your story.

“Atelier van Asseldonk has been developed by a relatively small and loosely structured group of people who differentiate projects by researching and developing primarily for the sake of radical innovation and enjoyment.

We operate in both the public, private as the institutional domain and create designs and autonomous works. The atelier works on projects varying from art commissions, architecture, interior concepts and product design. All derived from overly conceptual minds.”

In a time where future builders are clueless, Atelier van Asseldonk shows their Design odyssey. An exhibition in which we worship progress from the bone to a welding robot. An interstellar look into the future where bygone Futurism prevails.

Rietveld’s legendary workshop re-opens as BRUNS DeStijlfactory. Originally built as Weverij De Ploeg in 1957, the first and only industrial complex from the heritage of Gerrit Th. Rietveld rejuvenates in colours, patterns and textures.

During the design process, we looked at elements of the existing architecture in the area. The excellent volumes of the masonry bonds and the decorative wall anchors are leading for the chosen design. The central focus of the gate is the "storage gatelight"

'What would you do with it, if all this is yours?'. That was the question which kickstarted the transition from rural farm, to a modern home. We were entrusted with the complete transformation of the house owned by an Oilman.

Symbolism, metaphor, and old Dutch proverbs come together to create an exuberant spectacle during Dutch Design Week.

The old 'Diamantbeurs' in the heart of Amsterdam has been reopened to become a hotspot for events, congresses and catering. Atelier van Asseldonk was asked to create and produce an interior concept for one of the boardrooms.

We all know clocks that indicate the time, but a clock that impermanence embodies? Unlike other clocks, 'The Time is Ticking' has an expiration date. One which is synchronized with that of its owner.

The Noordkade in Veghel was once the scene of the CHV compound feed factory, but now the industrial site has been transformed into an art and culture cluster. Atelier van Asseldonk designed five eye-catchers in 2014 that glance to the glorious past of the site.

The ‘Wave Reflector’ is an object with the function of visually rearranging the space around the object. It offers the opportunity to experience the surroundings in another way by capturing light and other kind of waves from space and reflecting them back to the spectator in a rearranged way.

On an empty plot on Strijp-S in Eindhoven, we presented our Modern Times show during the Dutch Design Week. Introducing our new collection of autonomous works, refering not only to the industrial heritage of the location, but also alluded to the heroism of industry.

‘Burning gas shooting through high factory chimneys and large plumes of flames re bursting into the air… As a young kid, Aart was fascinated by the contour of those flames against the evening sky when he drove past the petrochemical refineries south of Maastricht’.

By far the largest building in Eindhoven's Strijp-T recently opened its doors for the public. Atelier van Asseldonk was commissioned to create a spectacle at the entrance to the 40,000-square-meter office building. Inspired by the Philips history that resides there. Light!

In 2015 De Waag, a new café and restaurant, opened in a prominent monument in Leiden. We became involved in the final stages of the interior design when we were commissioned to produce a giant customized Flare Stack candelabrum.

At Bar Anne we presented a new work called The Wave Reflector. The wave reflector is part of a bigger research we did for an upcoming show. The installation consists of an object with the function of visually rearranging the space around the object.

CURIOUS
ABOUT OUR
STORY?